Slámové víno DRÁPAL - Ryzlink vlašský 2018 (sladké)

Slámové víno – Vinařství Oldřich Drápal – Ryzlink vlašský slámové víno

Výjimečné sladké slámové vino z typické moravské odrůdy Ryzlink vlašský. Vybrané zralé a čisté hrozny leží minimálně 4 měsíce na slámových rohožích ve větraném prostoru. Během sušení dochází k napadení slupek hroznu ušlechtilou plísní, potom k vysoušení vody z napadených bobulí. Šťáva z takto vysušených hroznů je velmi koncentrovaná, sladká, extraktivní a dle odrůdy také plná kyselinek.

Tento Ryzlink vlašský má plnou zlato-žlutou barvu, ve vůni květinové, travnaté a medové vůně. V chuti tóny tropického ovoce, sena a medu.

Skladem (11 ks)
Kód: 4811
499 Kč
ryzlink vlassky 2015
Akce

Počátky vinařství Drápal sahají do roku 1980, kdy začal Oldřich vyrábět první vína. Stále ho lákala myšlenka vyrábět něco nového a atypického. Od roku 2003 se začal specializovat a vyrábět skvělá slámová vína ve větším měřítku a se kterými se proslavil po celém vinařském světě. Desítky vinařských medailí a ocenění o tom jasně vypovídají.

Ve svém podniku zpracovává hrozny od svých stálých dodavatelů. Hrozny se sbírají ručně. Cukernatost hroznů při sběru se pohybuje v rozmezí 20 až 24° ČNM. Po sklizni hrozny leží (v poslední době se používá způsob zavěšení) 4 až 5 měsíců na rákosových roštech. Po čas ležení se hrozny pečlivě kontrolují a nahnilé bobulky jsou odstraněny.

Při následném lisovaní se u takto ošetřených hroznů pohybuje cukernatost v rozmezí 40 až 50° ČNM. Vína kvasí na 10 až 12 obj.%, bezcukerný extrakt se pohybuje v rozmezí 50 až 80 g/l. Podle zkušenosti vína těchto parametrů jsou stabilní a mají předpoklad pro dlouhé uskladnění ve sklepě.

Vína lahvuji po dvou létech od výroby do lahví o objemu 0,2l (na přání zákazníků je možné lahvovat i do lahví 0,35l).
Roční produkce se pohybuje okolo 20 000 lahví vína. Počet druhů a láhví je striktně omezen.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: