LINDT-CAFFAREL Signature collection 200g (80808)

Směs pralinek v dárkovém balení

Piemonte - Unikátní mléčná a tmavá čokoláda Gianduia s celými lískovými oříšky

Nocciolotta - Skořápka z mléčné čokolády se smetanovou náplní Gianduia a celými praženými lískovými oříšky.

 

Minimální doba trvanlivosti: 31.10.2025

Skladem (2 ks)
Kód: 12628
Značka: LINDT - CAFFAREL
289 Kč
Kategorie: Lindt - Caffarel Itálie
Záruka: 10/2025

Složení:

Cukr, lískové oříšky 24%, sušené plnotučné mléko, kakaové máslo, kakaová hmota, rostlinné tuky (palmový, kokosový, kakaový, slunečnicový), rostlinné oleje (slunečnicový, světlicový a rýžový), sušené odstředěné mléko, nízkotučný kakaový prášek, emulgátor: sójový lecitin, vanilin, přírodní aroma.

Může obsahovat mandle  a jiné ořechy.

Bez  lepku.

 

Výživové hodnoty na 100 g:

Energie 2420kJ/582kcal
Tuk  40g
z toho nasycené mastné kyseliny  15g
Sacharidy  45g
z toho cukry 42g

 

Bílkoviny 

8,2g
Sůl  0,15g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Caffarel vyrábí čokolády v Turíně již od roku 1826, kdy Pier Paul Caffarel přeměnil malou dílnu na čokoládovnu. S použitím místních proslulých piemontských lískových oříšků je smíchal s čokoládou a vytvaroval je do podoby malé lodičky – vynalezl nyní slavné Gianduiotto. Jméno Gianduia přišlo v roce 1865, kdy místní městský maskot Gianduia rozdával Gianduiotti divákům turínského karnevalu a od té doby toto jméno spojoval s čokoládou. Gianduia jsou jediné čokolády, které nejsou strojově tvarované, ale jsou zpracovány vytlačováním tradičním způsobem. Vysoká koncentrace lískových oříšků vytváří krémovou cukrovinku, která se bude rozplývat na jazyku.

 

1865 - V 19. století Caffarel vynalezl nový produkt, přidal ke kakaové hmotě a cukru vysoké množství lískových oříšků (slavná "Tonda Gentile delle Langhe"), nahradil kakaový prášek, který chyběl kvůli ekonomickému omezení po napoleonském čase. Tak vznikla Gianduotto, pojmenované po masce turí nského karnevalu. "Gianduia 1865" byla první zabalená čokoládová pralinka na světě.

1968 - Společnost se přestěhovala do Luserna San Gioivani (50.00 m2, 25.000 m2 zakrytých), rodiště svého zakladatele.

1997 - Caffarel se stal součástí skupiny Lindt & Sprüngli

Dnes - Caffarel je oceňován v Itálii a po celém světě pro svou nezpochybnitelně dobrou kvalitu, pečlivou pozornost věnovanou detailům a vyjímečný obal