LINDT - CAFFAREL Lískooříšková kreace - luxusní bonboniéra 160g (80351)
Směs pralinek v dárkovém balení
Piemonte - Unikátní mléčná a tmavá čokoláda Gianduia s celými lískovými oříšky
Cremino - Dvě vrstvy čokolády Gianduja obklopující jemný lískový krém.
Nocciolotte - Skořápka z mléčné čokolády se smetanovou náplní Gianduia a celými praženými lískovými oříšky.
Minimální doba trvanlivosti: 21.12.24
Kategorie: | Lindt Švýcarsko |
---|---|
Položka byla vyprodána… |
Směs čokoládových bonbónů Složení: cukr, lískové ořechy, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, kakaová hmota, rostlinné tuky (palmový a bodlákový, illipè a bambucký), rostlinné oleje (slunečnicový, světlicový a rýžový), nízkotučný kakaový prášek, sušené odstředěné mléko, emulgátor: sójový lecitin, aroma, mandle, glukózový sirup. Může obsahovat další ořechy. Bez lepku. Chraňte před teplem a skladujte v suchu. Vyrobeno v Itálii. Výživová hodnota na 100g výrobku: Energetická hodnota 2378kJ/571 kcal Tuky 39g z toho nasycené mastné kyseliny 13g Sacharidy 46g z toho cukry 43g Bílkoviny 7,6g Sůl 0,12g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Caffarel vyrábí čokolády v Turíně již od roku 1826, kdy Pier Paul Caffarel přeměnil malou dílnu na čokoládovnu. S použitím místních proslulých piemontských lískových oříšků je smíchal s čokoládou a vytvaroval je do podoby malé lodičky – vynalezl nyní slavné Gianduiotto. Jméno Gianduia přišlo v roce 1865, kdy místní městský maskot Gianduia rozdával Gianduiotti divákům turínského karnevalu a od té doby toto jméno spojoval s čokoládou. Gianduia jsou jediné čokolády, které nejsou strojově tvarované, ale jsou zpracovány vytlačováním tradičním způsobem. Vysoká koncentrace lískových oříšků vytváří krémovou cukrovinku, která se bude rozplývat na jazyku.
1865 - V 19. století Caffarel vynalezl nový produkt, přidal ke kakaové hmotě a cukru vysoké množství lískových oříšků (slavná "Tonda Gentile delle Langhe"), nahradil kakaový prášek, který chyběl kvůli ekonomickému omezení po napoleonském čase. Tak vznikla Gianduotto, pojmenované po masce turí nského karnevalu. "Gianduia 1865" byla první zabalená čokoládová pralinka na světě.
1968 - Společnost se přestěhovala do Luserna San Gioivani (50.00 m2, 25.000 m2 zakrytých), rodiště svého zakladatele.
1997 - Caffarel se stal součástí skupiny Lindt & Sprüngli
Dnes - Caffarel je oceňován v Itálii a po celém světě pro svou nezpochybnitelně dobrou kvalitu, pečlivou pozornost věnovanou detailům a vyjímečný obal