Hradil Čejkovice Gentleman MZV 2023
Gentleman MZV – tohle víno má své osobité kouzlo (charizma, noblesu, originalitu) Svůdná a lákavá vůně lesních jahod s lehkým nádechem ananasových tonů. Intenzita jeho chuti je výrazná a trvanlivost chuti je velmi dlouhá. Gentleman byl stvořen pro výjimečné chvíle.
Gentleman
MZV 2023 – polosladké
Obsah cukru 20 g/l Kyseliny 6,5 g/l
Obsah 750 ml Obsah alkoholu 12%
Obsahuje Oxid siřičitý Šarže 5-23
Podoblast Velkopavlovická, obec Čejkovice
Plněno Ing. Lukáš Hradil, Cigánov 1007, 696 15 Čejkovice.
Archivační potenciál 3 roky
Svou ušlechtilost získal ležením na akátovém sudu po dobu 15.měsíců. Trpělivost byla u tohoto ryzlinku odměnou. Dostal tak zcela nový rozměr.
Rodí se na slunných svazích, nasává teplo slunce a sílu deště. Pečlivostí během sklizně voňavých bobulí nás odměňuje výraznou vůní tropického ovoce s mimořádně plnou chutí.
Zatím co si sluneční paprsky hrají s bohatými šťavnatými hrozny cabernetu na našich vinicích, my netrpělivě čekáme na velké finále. Zráním v sudu pak vzniká prvotřídní kvalita...
Menší hrozny spolu s nízkým zatížením keřů vytváří základ pro vyzrálost a velký potenciál této odrůdy. Odhaluje se tak víno zlatožluté barvy s příjemným zbytkovým cukrem....
Frizzante – Bohatá pěna, množství jemných třepetavých bublin, které se táhnou až k povrchu skla, polechtají nejen zrakové smysly ale i srdíčko. Díky spojení těchto smyslů nezná...
Jiskrná, elegantní s dostatkem medových tonů. Vznešená a nedílná součást našeho života.Užít si každou lahev, dívat se co je zvenčí, ochutnat co je uvnitř.
Redukce výnosu před sklizní na vinici dává tomuto vínu pevnou strukturu a odrůdové aroma. Zdánlivě obyčejné věci se stávají zvláštní příležitostí k nekončící konverzaci.Vyzývavé...
Jakostní víno s přívlastkem - Výběr z Cibéb oblast Morava podoblast slovácká obec Hýsly trať Hýselská hora Alkohol: 9% Zbytkový cukr: 135,6 g/l Kyseliny: 7,8 g/l...
Vyrobeno macerací a lisováním lesních borůvek v ovocném destilátu s přidáním meduňky lékařské, vanilkových lusků z Madagaskaru, kyseliny citrónové a doslazeno cukrem. Likér je...
Vyrobeno macerací a lisováním višní, hrozinek, bylin a koření ve velejemném lihu s přidáním višňového destilátu. Likér je ředěn demineralizovanou vodou ze 102 metrů...
Vyrobeno alkoholovým kvašením a destilací kdoulí a naředěno měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve. Bez dalších...
Vyrobeno macerací a lisováním višní, hrozinek, bylin a koření ve velejemném lihu s přidáním višňového destilátu. Likér je ředěn demineralizovanou vodou ze 102 metrů...
Vyrobeno alkoholovým kvašením a destilací kdoulí a naředěno měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve. Bez dalších...
Vyrobeno alkoholovým kvašením a destilací kdoulí a naředěno měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve. Bez dalších...
Vyrobeno macerací směsi bylin a koření v ovocném destilátu. Dále obsahuje cukr a kulér. Likér je ředěn měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Rodinné vinařství se nachází ve Velkopavlovické vinařské podoblasti, v Čejkovicích u Hodonína – třetí největší vinařské obci na Moravě.
Kladou důraz na minimální obsah oxidu siřičitého ve víně, k čemuž jim dopomáhá metoda cryomacerace. Jedná se o macerování moštu se slupkami po dobu dvou až tří dnů při teplotě 8 °C. Za tuto dobu se ze slupek do moštu uvolní aromatické látky a hlavně přírodní antioxidanty, které zabrání vyvazování oxidu siřičitého, to znamená, že mošt je sám o sobě přírodně zakonzervován. Následně jsou vína kvašena a školena v nerezových tancích. Speciální řada bílých vín zraje minimálně 12 měsíců ve velkých dubových sudech, červená vína pak minimálně 24 měsíců v dubových francouzských sudech typu barrique.