Cabernet Sauvignon
Víno rubínové barvy s intenzivní vůní černého rybízu a ostružin s jemným dubovým nádechem.
Stolování: masitá jídla, jehněčí pečeně, bifteky, krůtí maso, zvěřina nebo jídla s kořenitými omáčkami.
Kvašením modrých hroznů a jejich následným lisováním vznikají červená vína. Chloubou našeho rodinného vinařství je výroba červeného vína odrůda Rubinet - barvířka, která vznikla křížením odrůd Alibernet, Revolta a André. Zpracování tohoto vína probíhá netradičně tzv. technologii bílého vína, bez macerace na slupkách. V roce 2005 dal možnost profesor Kraus našemu vinařství jako jedinému na celé Moravě vysadit tuto krásnou barvířku, kterou sám vyšlechtil, abychom vyzkoušeli novou odrůdu s nezaměnitelným aroma čokolády, vanilky, višní, karamelu a lehkým nádechem pražené kávy.
Barva je hustě sytá, tmavě granátová s fialovými odlesky. Jogurtová vůně je doplněna tóny lesních plodů, ostružin a borůvek. Chuť je plná a velmi intenzivní. Podávejte při...
NOVÁ ETIKETA Tato barvířka vznikla křížením (Revolta x Alilbernet x André). Jako jediní v ČR ji zpracováváme metodou bílého vína bez macerace na slupkách. Záměrně je zde...
Perlivé víno vyrobené kouzelnou metodou. Bohatá pěna, množství jemných třepetavých bublin, které se táhnou až k povrchu skla, polechtají nejen zrakové smysly ale i srdíčko....
Stejně jako gentleman má i toto víno své osobité kouzlo (charizma, noblesu, originalitu) Víno Gentleman byl stvořen pro výjimečné chvíle. Harmonická chuť lesních jahod s lehkým...
Vyrobeno alkoholovým kvašením a destilací kdoulí a naředěno měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve. Bez dalších...
Vyrobeno macerací a lisováním lesních borůvek v ovocném destilátu s přidáním meduňky lékařské, vanilkových lusků z Madagaskaru, kyseliny citrónové a doslazeno cukrem. Likér je...
Vyrobeno alkoholovým kvašením a destilací kdoulí a naředěno měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve. Bez dalších...
Jakostní víno s přívlastkem - Slámové víno oblast Morava podoblast slovácká obec Žádovice trať Fěruňk Alkohol: 7,5% Zbytkov cukr: 268,9 g/l Kyseliny: 8,5 g/l...
Jakostní víno s přívlastkem - Ledové víno oblast Morava podoblast slovácká obec Hýsly trať Hýselská hora Alkohol: 10,5% Zbytkový cukr: 161,6 g/l Kyseliny: 7,7...
Vyrobeno macerací a lisováním višní, hrozinek, bylin a koření ve velejemném lihu s přidáním višňového destilátu. Likér je ředěn demineralizovanou vodou ze 102 metrů...
Jakostní víno s přívlastkem - Slámové víno oblast Morava podoblast slovácká obec Hýsly trať Hýselská hora Alkohol: 9% Zbytkový cukr: 153,7 g/l Kyseliny:...
Jakostní víno s přívlastkem - Slámové víno oblast Morava podoblast slovácká obec Žádovice trať Fěruňk Alkohol: 8,5% Zbytkový cukr: 204,7 g/l...
Vyrobeno macerací a lisováním višní, hrozinek, bylin a koření ve velejemném lihu s přidáním višňového destilátu. Likér je ředěn demineralizovanou vodou ze 102 metrů...
Jakostní víno s přívlastkem - Výběr z Cibéb oblast Morava podoblast slovácká obec Hýsly trať Hýselská hora Alkohol: 9% Zbytkový cukr: 135,6 g/l Kyseliny: 7,8 g/l...
Vyrobeno macerací směsi bylin a koření v ovocném destilátu. Dále obsahuje cukr a kulér. Likér je ředěn měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském...
Vyrobeno alkoholovým kvašením a destilací kdoulí a naředěno měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve. Bez dalších...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Rodinné vinařství se nachází ve Velkopavlovické vinařské podoblasti, v Čejkovicích u Hodonína – třetí největší vinařské obci na Moravě.
Kladou důraz na minimální obsah oxidu siřičitého ve víně, k čemuž jim dopomáhá metoda cryomacerace. Jedná se o macerování moštu se slupkami po dobu dvou až tří dnů při teplotě 8 °C. Za tuto dobu se ze slupek do moštu uvolní aromatické látky a hlavně přírodní antioxidanty, které zabrání vyvazování oxidu siřičitého, to znamená, že mošt je sám o sobě přírodně zakonzervován. Následně jsou vína kvašena a školena v nerezových tancích. Speciální řada bílých vín zraje minimálně 12 měsíců ve velkých dubových sudech, červená vína pak minimálně 24 měsíců v dubových francouzských sudech typu barrique.